Η «αναβάθμιση» της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Η «αναβάθμιση» της Τεχνικής Εκπαίδευσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «αναβάθμιση» της Τεχνικής Εκπαίδευσης

Μεσούντος των πανελληνίων εξετάσεων πρέπει να ασχοληθούμε πάλι με τις εγγραφές στα σχολεία μας. Η μόνιμη επωδός κάθε χρονιάς ξεκινά πάλι με πολύ κακούς οιωνούς. Οι μαθητές και οι γονείς των παιδιών που θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους σε ένα επαγγελματικό-τεχνικό λύκειο πάλι πρέπει να υποστούν τους πειραματισμούς του Υπουργείου Παιδείας.

Η αναβάθμιση στις υπηρεσίες προς τον πολίτη περιλαμβάνει και μια ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στα τεχνικά σχολεία. Το διάστημα μικρό, μόλις 19-23 Ιουνίου, που μπορεί να γίνει και 30 Ιουνίου. Όχι βέβαια γιατί πιάσανε οι φωνές μας τόπο, αλλά για λόγους μάλλον ισότητας προς τα Γενικά λύκεια.

«Όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι» άρθρο 1 του Συντάγματος. Τα μαθήματα και οι εξετάσεις των μαθητών των Γυμνασίων τελειώνουν αύριο 8 Ιούνη.

Πότε θα ενημερωθούν οι γονείς για την αλλαγή αυτή;

Είναι σε θέση οι γονείς να διαχειριστούν την εγγραφή αυτή;

Το ηλεκτρονικό σύστημα που θα καταχωρούνται οι αιτήσεις πότε θα το αντικρίσουμε; Είναι σε θέση να δεχτεί τις αιτήσεις;

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει όλα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν το μαθητή και πους γονείς του να διαλέξει τομέα και ειδικότητα; Το που βρίσκονται τα σχολεία θα υπάρχει στην πλατφόρμα; Ή θα τρέχουμε… γιατί οι μαθητές δήλωσαν ένα ΕΠΑΛ στην άλλη άκρη της πόλης, παρακάμπτοντας τους γονείς τους!

Πότε θα πραγματοποιηθεί η αντιστοίχηση των πτυχίων των παλιών αποφοίτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να υποχρεώνουμε πολίτες να φοιτούν ξανά στη Δευτέρα τάξη των ΕΠΑΛ!

Ποια εικόνα θα σχηματίσει το Υπουργείο για το μαθητικό δυναμικό των ΕΠΑΛ όταν τα σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας τελειώνουν μετά την προθεσμία εγγραφών.

Ο κύριος όγκος μαθητών των νυχτερινών ΕΠΑΛ προσέρχεται το Σεπτέμβρη για εγγραφή. Από πού θα ενημερωθούν οι πολίτες αυτοί που είναι χρόνια αποκομμένοι από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αν η λειτουργία τμημάτων που δεν έχουν τον απαραίτητο αριθμό μαθητών δεν εγκριθεί το καλοκαίρι, πως θα διαλέξουν οι μαθητές τον Σεπτέμβρη; Από τις εναπομείναντες ειδικότητες; Θα τους εγγράψουμε όπου νάναι!

Κλείνουμε το θέμα με την πληροφορία από τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης. Σε επικοινωνία με το Υπουργείο του δόθηκε η απάντηση ότι οι εγγραφές στα σχολεία θα πραγματοποιούνται με τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΑΧΙΣΝΕΤ!!!

Δηλαδή οι γονείς θα πηγαίνουν στον φοροτεχνικό τους και μαζί με τη φορολογική τους δήλωση θα γράφουν το παιδί τους και στο ΕΠΑΛ!!!!! Η απόδειξη παροχής υπηρεσιών τι θα γράφει; ΕΓΓΡΑΦΗ ….στα ΕΠΑΛ.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΤΕΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ