Ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ

Ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ

Β΄ ΕΛΤΕΕΘ

Β΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2001

Θεσσαλονίκη, 29-10-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολιγομελή τμήματα ΕΠΑΛ

Μετά και τη κατ’ εξαίρεση έγκριση ολιγομελών από τον Υπουργό συνεχίζουν να υπάρχουν μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν σε συγκεκριμένες ειδικότητες και είτε αναγκάζονται να «μεταναστεύσουν» είτε είναι «στον αέρα» αφού δεν λαμβάνονται υπόψη οι εκπρόθεσμες εγγραφές μετά τις 12 Σεπτεμβρίου.

Θεωρούμε μη ισότιμη τη μεταχείριση των μαθητών που επιθυμούν να πάρουν δεύτερη ειδικότητα και δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν εγγραφή την περίοδο του Μαΐου – Ιουνίου. Τα ΕΠΑ.Λ στη Β΄ και Γ΄ τάξη πάντα είχαν πολλές εγγραφές τέτοιων μαθητών και αυτός ήταν ο λόγος που εμφανίστηκαν τόσα πολλά ολιγομελή τμήματα τομέων και ειδικοτήτων.

Επίσης η πρόβλεψη των τμημάτων από τους Διευθυντές τον Ιούνιο χωρίς να υπάρχει κάποια εικόνα της πορείας των εγγραφών, δεν μπορεί να είναι δεσμευτική. Πρέπει να ολοκληρώνονται οι εγγραφές όλων των κατηγοριών τον Ιούνιο, να είναι το σύστημα ανοιχτό και να γνωρίζει το σχολείο τον αριθμό των εγγραφών σε κάθε τάξη και σε κάθε ειδικότητα, ώστε να οργανώνεται η κατανομή των αιθουσών και με τη συνεργασία των Δ.Δ.Ε και των Δήμων να μοιράζονται οι  αίθουσες σε συστεγαζόμενα σχολεία.

ΖΗΤΑΜΕ

  • Κανένας μαθητής εκτός τάξης και για κανένα λόγο. Να δοθεί άδεια λειτουργίας και των υπόλοιπων τμημάτων όπου υπάρχει προσωπικό για να καλύψει αυτές τις ώρες και να επιτραπεί σε ΟΛΟΥΣ τους μαθητές να εγγράφονται και να υπολογίζονται ισότιμα για τη δημιουργία τμημάτων.
  • Οι συνάδελφοι που έχουν οργανική στα σχολεία που δεν εγκρίθηκαν τα τμήματα αυτά και δεν έχουν ωράριο, χωρίς δικιά τους υπαιτιότητα πρέπει να μπουν κατ’ εξαίρεση ως υπεράριθμοι και να τοποθετηθούν για τη συμπλήρωση του ωραρίου σε όμορα σχολεία.
  • Επίσης επειδή η ολοκλήρωση των διαδικασιών από το ΠΥΣΔΕ έγινε πριν την έγκριση των κατ’ εξαίρεση ολιγομελών με αποτέλεσμα να αλλάξει η εικόνα των κενών και των πλεονασμάτων, να γίνει τροποποίηση των τοποθετήσεων των υπεράριθμων σύμφωνα με τα ισχύοντα κενά και πλεονάσματα ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και ενστάσεις συναδέλφων κατά τις επόμενες διαδικασίες τοποθέτησης.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΤΕΕ Β΄ Θεσσαλονίκης