Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων – Απόσυρση των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων – Απόσυρση των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές

ΑΡΧΕΙΟ PDF

B΄ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2001

Θεσσαλονίκη, 26-10-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων
Απόσυρση των υποψηφιοτήτων από τις εκλογές

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» για τις εκλογές των εκπαιδευτικών.Η υποβάθμιση της διαδικασίας της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και η συκοφαντική μας δυσφήμιση αποτελεί το πρώτο βήμα για να χτυπηθούν τα συνδικάτα και να ανοίξει ο δρόμος των
αντιδημοκρατικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Aπoρρίπτουμε την αυταρχική πολιτική της Υπουργού Παιδείας απέναντι στα σωματεία και τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών, την απαξίωση του θεσμού των αιρετών και των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Δε θα συναινέσουμε στην προσπάθεια της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Απαντάμε ενωτικά και αποφασιστικά προασπίζοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις συλλογικές διαδικασίες.

Για τους παραπάνω λόγους

ζητούμε

Τα μέλη μας να απέχουν και να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους από ψηφοδέλτια για ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ για τις υπηρεσιακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2020.

Αναβολή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και παράταση της θητείας των αιρετών για το διάστημα που υφίσταται η υγειονομική κρίση.

Εκλογές με φυσική παρουσία, όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

 

Από το Δ.Σ της Β ΕΛΤΕΕ Θεσσαλονίκης